Advertorial


Hoe krijgen financieel adviseurs uitvaartadvies beter verkocht?

Hoe maakt de financieel adviseur de financiering van de uitvaartkosten bespreekbaar met de klant? Waaruit bestaat daarbij de toegevoegde waarde van de adviseur en welke vergoeding mag daarvoor in rekening worden gebracht? 

Lees verder 

Veel adviseurs nemen de financiering van uitvaartkosten nog altijd niet mee in een adviesgesprek en laten zo kansen liggen. Sinds het provisieverbod (1 januari 2013) mogen adviseurs geen provisie meer ontvangen van uitvaartverzekeraars. Vanaf die tijd betaalt de klant de vergoeding voor het advies en de bemiddeling rechtstreeks aan de adviseur.

Monuta uitvaartadvies_106

Ondernemerschap

Hoewel de behoefte van de klant niet is veranderd of afgenomen, wordt hierdoor meer ondernemerschap van de financieel adviseur gevraagd. Het inzichtelijk maken van de werkzaamheden, door duidelijk en transparant de meerwaarde uit te leggen aan en over te brengen op de klant, is hierbij voor de adviseur van groot belang.

Totaaladvies

Door de financiering van de uitvaartkosten in het totaaladvies mee te nemen, wordt (financiële) rust gecreëerd voor klanten; en dat is precies waar ze vaak naar op zoek zijn. En door zelfverzekerd en goed voorbereid de factoren te benoemen waar de klant bij overlijden rekening mee moet houden, kan de financieel adviseur de oplossing aanreiken voor een probleem ‘wat er nu nog niet is’, maar waar iedereen vroeg of laat toch mee te maken krijgt.


Gedrag voorspellen_94

Praktische tips

In de whitepaper van Monuta krijgen financieel adviseurs praktische tips en wordt één ding helder; de adviseur moet uitvaartadvies altijd meenemen in de financiële dienstverlening naar klanten.

 

Hoe maakt de financieel adviseur de financiering van de uitvaartkosten bespreekbaar met de klant? Waaruit bestaat daarbij de toegevoegde waarde van de adviseur en welke vergoeding mag daarvoor in rekening worden gebracht? In deze whitepaper diverse praktische tips en adviezen over:

  • Kosten voor een uitvaart
  • Toegevoegde waarde
  • Alternatieven voor de uitvaartverzekering
  • Het adviesgesprek voeren
  • Advieskosten

Whitepaper aanvragen



Ronde tafel: Conflict bij AOV

Monuta uitvaartadvies

6/16
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...