am:web in 2018

Meest gelezen 

foto

1.  Advies over aflosvrije hypotheek: graag, maar niet gratis

“Eng vasthouden aan het begrip provisieverbod wekt de schijn dat de zogenaamde zorgen over de situatie rondom aflosvrije hypotheken vooral iets zijn om het eigen straatje als toezichthouders te willen schoonvegen”, schrijft Jurjen Oosterbaan in een blog.


2. Kamervragen over problemen met aflossingsvrije hypotheken ouderen

Uit onderzoek van ouderenbond Anbo blijkt dat honderdduizenden ouderen met een aflossingsvrije hypotheek in de problemen komen, of dreigen te komen. PvdA-Kamerlid Henk Nijboer stelt Kamervragen aan minister Wopke Hoekstra.


3.  Gescheiden man mag volle mep hypotheekrente aftrekken onder mom van alimentatie

De hypotheekrente is na een scheiding alleen aftrekbaar voor de persoonlijke eigenwoningschuld, doorgaans vijftig procent. Maar het Hof Den Bosch staat dit jaar in een zaak toch toe dat een ex-partner de hypotheekrente voor 100% aftrekt.


4. ‘Angst over aflossingsvrije hypotheek niet terecht’

Volgens de NVHP schetsen de media een verkeerd beeld van de problemen die huiseigenaren met een aflossingsvrije hypotheek te wachten staan. Die kunnen niet zo maar uit hun woning worden gezet als zij de hypotheeklening niet kunnen aflossen.


5. Tweede Kamer stemt in met verlaging hypotheekrenteaftrek voor rijkeren

Voor huishoudens met een inkomen boven € 68.507 wordt vanaf 2020 de hypotheekrenteaftrek sneller afgebouwd. Ook wordt het aftrektarief van een aantal andere aftrekposten geleidelijk afgebouwd.


Meeste reacties 

Afbeelding

1. Adviseur van de toekomst is financieel regisseur, vanaf € 20 per maand

De nieuwe generatie financieel adviseurs helpt burgers proactief bij het plannen voor de toekomst. Volgens Fred de Jong en Alwin Oerlemans moeten adviseurs om rendabel te zijn minimaal 417 klanten tegen een basistarief van € 20 per maand hebben.


2. Kamervragen over problemen met aflossingsvrije hypotheken ouderen

Uit onderzoek van ouderenbond Anbo blijkt dat honderdduizenden ouderen met een aflossingsvrije hypotheek in de problemen komen, of dreigen te komen. PvdA-Kamerlid Henk Nijboer stelt Kamervragen aan minister Wopke Hoekstra.


3. CFD wil klanten toezichtkosten AFM laten ophoesten

CFD roept intermediairs op op elke factuur een opslag te rekenen voor AFM-toezichtkosten. Adviesprijs: € 25. CFD hoopt hiermee aan de politiek duidelijk te maken dat niet onbeperkt kan worden doorgegaan met het laten oplopen van de toezichtkosten.


4. Henk Nijboer (PvdA): ‘Provisie is niet meer van deze tijd’

Als het aan Tweede Kamerlid Henk Nijboer ligt, komt er verplichte transparantie over de provisie bij schadeverzekeringen. De financieel woordvoerder van de PvdA vindt beloning op basis van provisie niet meer van deze tijd.


5. Hypotheekbond: ‘Kifid-uitspraak maakt betere invulling nazorg noodzakelijk’

De Nationale Hypotheekbond vermoedt dat de geruchtmakende Kifid-uitspraak over te veel te veel betaalde ORV-premie ook invloed zal hebben op nazorg bij onderwerpen als risicoklassedaling bij hypotheken en andere bespaar- of verbetermogelijkheden.


Monuta: 95 jaar Monuta: alles net als vroeger, maar dan anders

am:web in 2018

15/16
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...