Vergelijkings-programma My TP uitgebreid met koppelingen naar extranet

 

Het is ruim een jaar geleden dat AM: een interview publiceerde met ondernemer Rick Mulderij over zijn initiatief My TP, een vergelijkingsprogramma voor particuliere schadeverzekeringen. Het programma werd in korte tijd succesvol. Wat is het geheim? Hoog tijd voor een update.

Lees verder 
Foto rechter kolom  - Ruud Koornstra

“My TP is een softwarepakket dat wél tijdswinst oplevert bij het vergelijken van particuliere schadeverzekeringen”, vertelt een enthousiaste Rick Mulderij. “De adviseur hoeft maar één keer de klant- en polisgegevens in te voeren voor een vergelijking van alle aangesloten verzekeraars binnen My TP. En je neemt bovendien de ingevoerde gegevens met één druk op de knop mee naar het extranet!”

 

Nieuwe verzekeraars toegevoegd

De meest toonaangevende provinciale verzekeraars hebben zich inmiddels aangesloten bij My TP, zoals Nationale Nederlanden, Klaverblad, Reaal, Ansvaridéa, Unigarant en ASR. Met de andere provinciale verzekeraars heeft het bedrijf contact. De Goudse is in 2019 sowieso als nieuwe verzekeraar toegevoegd aan het rijtje.

 

Groei in nieuwe functies

Er zit niet alleen groei in het aantal verzekeraars dat zich heeft aangesloten, de ontwikkelingen van functies in het vergelijkingsprogramma gaan ook heel goed. Zo is onlangs de functie ‘Versneld aanvragen’ toegevoegd. Met deze functie worden alle in My TP ingevoerde gegevens met één druk op de knop meegenomen naar het gewenste extranet. Daarnaast zijn inmiddels de eerste stappen gezet voor de koppelingen met assurantiesoftware en CRM-systemen.

Ingevoerde gegevens worden met één druk op de knop meegenomen naar het extranet!

 

Nadruk op inhoud producten

Rick Mulderij ziet in de vakmedia nauwelijks berichten voorbij komen over particuliere schadeverzekeringen, terwijl dat volgens hem voor veel kantoren nog steeds een belangrijk onderdeel is. “Inmiddels heeft het onlinekanaal een groter marktaandeel dan het advieskanaal, maar ik ben ervan overtuigd dat het grootste deel van de consumenten niet in staat is zelfstandig het best passende product te vinden of overzicht te creëren. Om die redenen ligt bij ons de nadruk op de inhoud van de producten en het creëren van overzicht. Adviseurs kunnen dekkingen en voorwaarden selecteren die meegenomen moeten worden in de vergelijking en My TP toont in het vergelijkingsoverzicht de resultaten per verzekeraar voor elke geselecteerde dekking en voorwaarde.”

 

Flexibel vergelijkingsoverzicht

Het vergelijkingsoverzicht is flexibel, de adviseur kan bepalen welke dekkingen en voorwaarden getoond worden. Adviseurs die met behulp van dit overzicht de verschillen bespreken met de consument en samen op zoek gaan naar de beste verzekeringsoplossing, zorgen ervoor dat er niet alleen meer duidelijkheid en transparantie ontstaat, maar ook dat de focus wordt verlegd naar de dekkingen en voorwaarden. “My TP levert de adviseur niet alleen tijdswinst op, maar de klant kan ook zien dat er een vergelijking is gemaakt, waarmee de maatschappijkeuze kan worden onderbouwd. Tijdswinst + toegevoegde waarde = een tevreden klant”, rekent Mulderij voor.

 

Vergelijken met My TP

Niet alleen de koppelingen met de extranetten en - op termijn - de assurantiesoftware maken My TP interessant, het is ook interessant omdat de adviseur tegelijkertijd de consument inzicht kan geven in verschillen van dekkingen en voorwaarden. Mulderij vult aan: “My TP is het enige vergelijkingsprogramma in de markt dat dekkingen en voorwaarden op zo’n manier vergelijkt dat het overzichtelijk en inzichtelijk voor de klant wordt. Door verschillen in dekkingen en voorwaarden te laten zien, wordt de premie minder leidend.”

Door verschillen in dekkingen en voorwaarden te laten zien, wordt de premie minder leidend.

 

Complete weergave

Met My TP vergelijk je woonhuis-, inboedel-, aansprakelijkheids-, rechtsbijstands-, reis-, ongevallen-, auto- en motorverzekeringen. Doordat het programma een koppeling heeft met Infofolio worden de woninggegevens automatisch gevuld. De adviseur heeft de mogelijkheden om commerciële- of provisiekorting te verwerken in My TP, maar ook pakketkorting wordt meegenomen en een eventuele tweede-gezinsautoregeling kan berekend worden. De huidige verzekeringen van de klant kunnen ook toegevoegd worden, zodat het vergelijkingsoverzicht een complete weergave wordt. “Het uiteindelijke doel is om met zo min mogelijk handmatige invoer een zo volledig mogelijk vergelijking te kunnen maken om vervolgens aan te vragen”, legt de voortvarende ondernemer uit.

 

Cirkel rond met koppeling assurantiesoftware

My TP hoopt dit jaar nog met goed nieuws te komen over de koppeling met assurantiesoftware en dan is de cirkel rond. “Je start dan een vergelijking vanuit jouw eigen assurantiesoftware en nadat de offertes in My TP gemaakt zijn, neem je met één druk op de knop de gegevens mee naar het extranet voor de aanvraag. In theorie kun je dus in 3 minuten een pakketvergelijking maken en de aanvraag doen, waarbij je rekening houdt met dekkingen, voorwaarden én premies”, zegt Rick Mulderij. “Hiermee worden niet alleen potentieel nieuwe klanten effectiever geholpen, maar kan de bestaande portefeuille ook beter beheerd worden en kansen worden benut.”

My TP heeft dus duidelijk niet stilgezeten en ook voor de komende tijd zijn er nog veel plannen. Heb je het programma nog niet gezien? Maak een afspraak of vraag direct een gratis proeflicentie aan en ervaar zelf de toegevoegde waarde van My TP voor jouw kantoor.

 

Meer info: www.my-tp.net

MYTP_62

Jonge verzekeringstalenten werpen hun blik op het vak

MYTP

8/12
Loading ...