Flexwerker kan zich nu ook on demand verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid

Flexwerkers kunnen zich voortaan ook on demand verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Flexibele arbeidskrachten die opdrachten aannemen via het werkplatform Temper hadden al de mogelijkheid om zich tegen ongevallen en aansprakelijkheid te verzekeren; de arbeidsongeschiktheidsverzekering is een nieuwe loot aan de stam.

Lees verder 


De polis wordt met de techniek van Alicia gesloten bij het Tulpenfonds, dat de AOV’s aanbiedt met IptiQ als risicodrager. Volgens Marijn Moerman van Alicia wijkt het product iets af van de aansprakelijkheid- en ongevallenverzekeringen die hij al langer via Temper aanbiedt. Die zijn klusgerelateerd en worden afgerekend per minuut. “Dat kan hier niet. Thuis in je luie stoel kun je ook arbeidsongeschikt raken. Het on demand-element is in dit geval de integratie in de Temper-app.”

 

In tegenstelling tot de andere dekkingen bij Temper sluit Alicia de verzekeringen niet zelf. “Dat is niet onze cup of tea. In opdracht van Temper zijn we daarom op zoek gegaan naar een AOV-partij die modern wil denken en doen. Zo zijn we bij Tulpenfonds uitgekomen”, vertelt Moerman.

 

AOV voor de fanatieke gebruiker

Hij benadrukt dat de AOV vooral bedoeld is voor de fanatieke gebruikers van Temper. De flexwerkers die relatief weinig werken, studenten bijvoorbeeld, zijn volgens hem meer gebaat met alleen een ongevallenverzekering. “Maar de mensen die echt fulltime werken en Temper als primaire inkomstenbron hebben, die komen wel uit in de AOV-hoek.”

 

Opdrachtgevers kunnen straks ook zien of een flexwerker wel of geen AOV heeft. Volgens Moerman vinden bedrijven het tegenwoordig belangrijk om te weten wat iemands verzekeringsstatus is. Juist om te voorkomen dat ze in een discussie terechtkomen over sociale zekerheid. “Een opdrachtgever kan aangeven dat ze het belangrijk vinden dat alle zekerheden in orde zijn. Daar kunnen ze dus ook op selecteren.”

 

Cirkel is bijna rond

Wat Moerman is zijn concept van embedded distribution bij Temper bijna compleet. Met Alicia is hij in een vergevorderde fase van gesprekken met rechtsbijstandverzekeraars. “Er kan best iets gebeuren tijdens je klus waar je een meningsverschil over krijgt. Door dat voor enkele centen per uur mee te verzekeren, heb je dat gedekt. Dan heb je aansprakelijkheid, ongevallen, arbeidsongeschiktheid en juridische bijstand. Dan is de cirkel wel rond.”


Masterclass Digitaal Leiderschap

On demand verzekeren

9/12
Loading ...