Pandemie vergroot interesse in overlijdensrisicoverzekering

Lees verder 


De overlijdensrisicoverzekering zit in de lift. Althans de interesse daarvoor. Hoewel een kwart van de Nederlandse stellen geen overlijdensrisicoverzekering heeft afgesloten, groeit tegelijkertijd de financiële onrust als gevolg van de coronapandemie. Vijftien procent van de Nederlanders zegt sinds de uitbraak van de coronacrisis meer stress te ervaren rond het scenario dat hun partner overlijdt. Hypotheekverstrekker Munt deed hier onderzoek naar.

 

De prijs van een ORV daalt al jaren. Ook afgelopen jaar zijn de premies weer gedaald. Over het algemeen kan worden gesteld dat de meeste jongeren het overlijdensrisico goed afdekken. In de ruime leeftijdscategorie van 18 tot en 44 jaar heeft maar 8 procent geen ORV gesloten. Onder 65-plussers is dat met 66 procent een stuk hoger. De premie stijgt in dat geval navenant.Bijna de helft kent consequenties nietToch heeft 45 procent van alle stellen geen idee wat de gevolgen zijn voor de hypotheek als hun partner overlijdt. “Die onwetendheid moet eruit. Veel mensen geven aan niet precies te weten wat ze te doen staat wanneer ze er onverhoopt alleen voor komen te staan. Dat is niet fijn”, zegt Munt-directeur Ellen Hensbergen.

Low code_305


Bijna de helft kent consequenties niet

Toch heeft 45 procent van alle stellen geen idee wat de gevolgen zijn voor de hypotheek als hun partner overlijdt. “Die onwetendheid moet eruit. Veel mensen geven aan niet precies te weten wat ze te doen staat wanneer ze er onverhoopt alleen voor komen te staan. Dat is niet fijn”, zegt Munt-directeur Ellen Hensbergen.

 

 

Tien procent overweegt hogere dekking

De helft van de ondervraagden heeft een verzekerd bedrag dat gelijk is aan of groter dan hun hypotheekschuld. Een derde heeft een lager bedrag verzekerd en zo’n 18 procent heeft geen idee. Een maatschappij die beheerst wordt door ziekte, heeft ook invloed op de verzekeringsbereidheid. Tien procent van de ondervraagden overweegt door de corona-uitbraak de dekking op te hogen.

Meer lezen over overlijdensrisicoverzekeringen?
Ga naar het dossier op Amweb


ARAG: (Ver)kopen of verbouwen? Rechtsbijstandverzekering afsluiten!

Overlijdensrisicoverzekering

9/11
Loading ...