Victor Broersma (Conneqt) over Clarian: 

'We zijn ambitieus, want we hebben serieuze funding’

Lees verder 

Conneqt grossiert in hypotheeklabels. Nummer vijf is onlangs aangekondigd: Clarian Wonen. Gericht op senioren en oversluiters die niet zoeken naar een NHG-hypotheek. Waarom kiest Conneqt telkens voor een nieuw label, in plaats van een nieuwe product onder een bestaand merk? Productmanager Victor Broersma beantwoordt deze en nog vijf vragen over het jongste hypotheekmerk van Nederland.

 

Bijzondere naam, Clarian Wonen. Betekent het iets?

“Clarian staat voor transparante communicatie en afspraken. Alles is klip en klaar. Het is heel moeilijk om in de hypotheekmarkt een nieuwe naam te verzinnen. Elke naam die iets met geld of hypotheken te maken heeft, die is al geclaimd. Daarom hebben we de naam samen met een extern bureau bedacht. Zij kwamen met Clarian Wonen.”

 

Jullie hebben het product ontwikkeld op basis van gesprekken met hypotheekadviseurs. Wat is hier concreet uitgekomen?

“Met HollandWoont en de andere labels zitten we nu vooral in NHG-hypotheken. Daarbuiten ligt nog een enorm potentieel. Uit de gesprekken met adviseurs kwam naar voren dat er best wat behoefte voor oversluiters en senioren is om te toetsen op werkelijke lasten en meer dan 50 procent aflossingsvrij te lenen. En de behoefte om consumptief te lenen groeit. Er zijn ook steeds meer mensen met overwaarde.”

 

Wat zijn de doelstellingen van Conneqt met Clarian Wonen?

“Wat betreft de getallen kan ik daar niets over zeggen. Maar we zijn ambitieus, want we hebben wel serieuze funding. Clarian Wonen is een multifunding-platform. Er kunnen dus meerdere geldverstrekkers op aanhaken.”

Clarain Wonen

De focus qua rente ligt op de risicocategorie tot 90 procent marktwaarde. Is er daarboven geen funding? 

Voor nieuwe klanten nog niet. Wel voor bestaande klanten die hun hypotheek willen verhogen. Dan kan de klant gewoon bij ons terecht; dat hebben we met de funders zo afgesproken. We hopen overigens wel op korte termijn ook boven 90 procent marktwaarde hypotheken te verstrekken aan nieuwe klanten. Ergens in de lente moet dat lukken.”

 

Inmiddels beheert Conneqt vijf hypotheeklabels. Waarom kiezen jullie telkens voor een nieuwe label in plaats van een nieuw product onder een bestaand merk?

Dat ligt voor een deel bij de geldverstrekkers. Die willen de regie in eigen hand houden en dan vinden ze het fijn om een eigen label te hebben. Bij een label met meerdere geldverstrekkers hebben ze minder inspraak. Robuust, daar zit bijvoorbeeld alleen Aegon achter. En IQWoon is exclusief Bpost. Nu hebben we HollandWoont als multifunder-label voor hypotheken met NHG en Clarian Wonen als multifunder voor niet-NHG-hypotheken.”

 

Had het dan niet onder Hypotrust gekund?

“In theorie had dat gekund. Al werkt Hypotrust ook op een iets andere manier. We hebben er nu bewust voor gekozen om met Clarian Wonen een eigen naam en identiteit te geven. Of het nu klaar is? Als we met een partner iets moois kunnen aanbieden, dan staan wij in principe open voor alles.”


DAK: aandacht voor portefeuillebeheer en maatwerk

Clarian

3/11
Loading ...