ADVERTORIAL

BNP Paribas_373

Juridische hulp is een prettige zekerheid in onzekere tijden

(Ver)kopen of verbouwen? Rechtsbijstandverzekering afsluiten!

Een huis kopen, verkopen of verbouwen. Het is iets waar bijna iedereen wel eens mee te maken heeft in zijn of haar leven. Vaak gaat het over veel geld en zijn het investeringen die voor de lange termijn gedaan worden. Dan is het belangrijk dat alles goed geregeld is. Dat geldt ook voor juridische hulp als er ergens een conflict over ontstaat. Hier ligt een adviestaak voor iedere adviseur. 

Lees verder 

Ondanks de coronacrisis zit de huizenmarkt nog altijd in de lift. Door de oververhitte markt voelen kopers zich vaak gedwongen snel een besluit te nemen over de aankoop van een woning. Uit onderzoek bleek onlangs dat een rechtsbijstandverzekering 25 procent vaker wordt afgesloten om juridische hulp te krijgen bij mogelijke conflicten omtrent de aankoop, verkoop of verbouwing van een huis. En dat is natuurlijk een verstandig besluit. Want met zulke investeringen wil je graag juridische hulp als er toch iets mis blijkt te zijn. En dat gebeurt de laatste tijd vaker dan je misschien zou denken.

 

Verborgen gebreken

Er zijn vaak veel kijkers voor een woning, waardoor er snel besloten en geboden moet worden. Maar daardoor is er minder tijd om een woning echt goed of meerdere malen te bekijken. Ondanks dat een verkoper een mededelingsplicht heeft (en de koper een onderzoeksplicht), blijken er soms verborgen gebreken te zijn die tijdens de verkoop van de woning niet zijn opgemerkt. Vanaf de eigendomsoverdracht komen eventuele gebreken in principe voor rekening van de koper.

Toch zijn er situaties waarin de verkoper aansprakelijk kan worden gesteld. Maar als de verkoper ontkent dat hij aansprakelijk is? Of er ontstaat onenigheid over de omvang van de schade of de hoogte van de schadevergoeding? Wijs klanten er dan op dat het zinvol is om juridische hulp te zoeken.

 

Financiering

Maar zelfs voorafgaand aan de officiële koop kan er al een situatie ontstaan waarbij juridische hulp van pas komt. Zo kreeg Suzanne de financiering niet op tijd rond. “We kochten ons droomhuis, onder voorbehoud van financiering. Helaas kregen we de financiering niet rond en overschreden de termijn. Het gevolg was dat we een boete van tien procent van de koopsom moesten betalen. De ARAG-jurist wist gelukkig door onderhandeling met de verkoper een hele lage afkoopsom te realiseren. Hij kon voor ons bij de verkoper aantonen dat wij de financiering – ondanks serieuze en tijdige pogingen – echt niet rond konden krijgen. Juridische hulp is een prettige zekerheid in onzekere tijden.”

 

Verbouwen

Vanwege de krapte op de woningmarkt wordt er de laatste jaren meer verbouwd. Omdat de huizenprijzen hoog zijn, is het interessanter geworden om de eigen woning op te knappen. Daarom is er veel vraag naar aannemers. Helaas zien we ook gebeuren dat aannemers te veel opdrachten aannemen. Door alle drukte lopen projecten gauw vertraging op. Daarnaast zien we dat klusbedrijven klussen aannemen die eigenlijk niet hun specialisme zijn. Denk bijvoorbeeld aan de tegelzetter die ook loodgieterswerk doet. Het aantal huiseigenaren dat een juridische strijd uitvecht met de klusjesman of -vrouw over de verbouwing van het huis stijgt dan ook gestaag.

 

Klanten informeren

Eigenlijk kunnen we dus concluderen dat bij de aankoop, verkoop of verbouwing van een woning een rechtsbijstandverzekering geen overbodige luxe is. Het is dan ook een uitstekend moment om klanten die een dergelijke stap gaan ondernemen, te informeren over rechtsbijstandverzekeringen van ARAG. De exacte voorwaarden van de module Consument & Wonen vindt u in de polisvoorwaarden. Meer weten? Kijk op www.arag.nl/kopen-en-verbouwen/

 

Dit artikel is gesponsord door ARAG.  

Word nu am:member

ARAG

10/11
Loading ...