PARTNERARTIKEL

BNP Paribas_373
 

Risicomanagement: vijf trends om op in te spelen

Avéro Achmea bespreekt vijf trends om op in te spelen en tips om ze in de praktijk te brengen.

De verzekeringsmarkt verandert. Ook in risicomanagement gebeurt er veel. Zóveel zelfs, dat het voor u loont om goed van de marktontwikkelingen op de hoogte te zijn. U kunt uw relaties dan nog beter adviseren. Wij zetten de meest opvallende trends in risicomanagement voor u op een rij.

Lees verder 

Trend 1: Risicogestuurd werken wordt de norm

Eén van de trends die wij op dit moment zien, is risicogestuurd werken. Niet de klassieke variant waarbij ‘verzekeren’ centraal staat. Wél de variant waarin alles draait om inspelen op ontwikkelingen. Dat betekent dat u uw relaties helpt bij het krijgen van inzicht in die ontwikkelingen. Om daarna met hem te kijken hoe hij succesvol blijft. Bij risicogestuurd werken pakken ondernemers hun risico’s dus doelgericht aan. Ze zien risico’s niet als een bedreiging. Wel als een kans op groei en bedrijfscontinuïteit.

 

Zo start u met risicogestuurd werken in de praktijk

U verstevigt uw positie als trusted advisor door uw relatie te begeleiden bij dat ‘doelgericht aanpakken’. Dat doet u allereerst door het gesprek aan te gaan. Zowel met uw relatie als met medewerkers uit alle lagen van zijn onderneming. Zij zien vaak andere risico’s. U koppelt de risico’s daarna aan bedrijfsdoelen. Zo maakt u uw relatie duidelijk welke ontwikkelingen van invloed zijn op zijn groei en succes.

 

Trend 2: Cyberrisico’s vormen 1 van de grootste bedreigingen voor bedrijven

Nog een trend om rekening mee te houden: cyberrisico’s. Want alles wat online gebeurt, is voor cybercriminelen interessant. Dit is voor u als adviseur dé kans om het met uw relatie over cyberrisico’s te hebben. Door met uw relaties te praten over cyberrisico’s bewaakt u als risicoadviseur zijn bedrijfscontinuïteit.

 

Benoem cyberrisico’s in uw adviesgesprek

Praten over cyberrisico’s levert boeiende gesprekken op. Ze gaan niet alleen over de ict-beveiliging. Ze gaan vooral over het creëren van risicobewustzijn bij uw relatie én zijn medewerkers. En hoe zij de online mogelijkheden in hun voordeel kunnen benutten. Precies dat is een mooi voorbeeld van risicogestuurd werken. En een kans voor u als adviseur om uw meerwaarde te laten zien.

 

Trendrapport Risicomanagement

Benieuwd naar de andere drie trends? Vraag het Trendrapport Risicomanagement aan. In het Trendrapport Risicomanagement gaan we uitgebreid in op alle vijf trends. En hoe u deze kennis toepast in uw adviesgesprek. Vraag het gratis Trendrapport Risicomanagement vandaag nog aan.

 

Dit is een partnerartikel van Avéro Achmea.

Thuiswerken en brandclaims

Achmea

7/12
Loading ...