ADVERTORIAL

Heeft de pandemie het verzekeringslandschap voorgoed veranderd?

In 2020 verandert een vakantie in het buitenland van iets leuks naar een potentieel horrorscenario. Een horecaondernemer kan zijn rekeningen niet meer betalen. Hoe gaat het verzekeringslandschap eruit zien na deze pandemie?

Lees verder 
BNP Paribas_373

Nederlanders koplopers in verzekeren

Wereldwijd zijn Nederlanders koplopers als het gaat om het afdekken van risico’s in de vorm van verzekeringen. De angst sloeg ons dan ook om het hart toen het coronavirus haar intrede deed en verzekeraars terugtrekkende bewegingen maakten. Alle ‘zekerheden’ gingen op de schop en als niche verzekeraar moesten ook wij onze dekkingen herzien. Want verzekeren willen we!

 

Wereldreizigers stelden ‘ik vertrek’ nog even uit

Horecaondernemers die hun jarenlange passie in rook op zagen gaan als ze niet snel konden besparen op kosten vroegen uitstel van betaling aan. Aspirant wereldreizigers stelden hun ‘ik vertrek’ liever nog even uit. In het begin van deze pandemie was er zoveel onzekerheid, dat waren we niet gewend. Na de eerste schrik moesten we snel schakelen naar het ‘nieuwe normaal’.

 

We werden flink op de verzekeringsproef gesteld

Het ‘nieuwe normaal’ bestond in het begin uit het toekennen van uitstel van betaling zonder extra kosten. We lieten polissen gratis sluimeren tot de wereldreiziger klaar was voor vertrek. Naast alle mogelijke vormen van coronacoulance betalingen of regelingen kwamen er ook nieuwe kosten op ons af. Bijvoorbeeld kosten voor een quarantaineverblijf in een hotel in het buitenland of PCR-/-coronatesten. We werden flink op de verzekeringsproef gesteld. We leerden steeds beter inschatten wat reëel was om te verzekeren en wat niet. Neem nou de strandpaviljoens, die mochten overwinteren op het strand om de op- en afbouwkosten uit te sparen als doekje voor het maandenlange bloeden vanwege de gesloten deuren. Heel tof maar wie gaat dat verzekeren? Wij hebben samen met gemeenten, brandweer en politie goed gekeken naar de potentiële risico’s en de beslissing genomen de zomerdekking te verlengen zonder extra premie in rekening te brengen. Natuurlijk was dat spannend. Nu zijn we blij dat we het risico hebben aanvaard, zijn we een ervaring rijker en hebben onze strandklanten hopelijk een goede nachtrust gehad afgelopen winter.

OOM Verzekeringen

Wij verzekeren ziektekosten wereldwijd, dat doen we al jaren dus waarom nu niet?!

Ondanks de uitsluiting van corona op de reisverzekering wilden veel Nederlanders toch verzekerd zijn tegen medische, corona-gerelateerde kosten in het buitenland. Daar kwamen wij in beeld. Wij verzekeren ziektekosten wereldwijd ook in landen waar een negatief reisadvies voor geldt. Dat doen we al jaren dus waarom nu niet. Natuurlijk moedigen wij geen onverantwoord reizen aan maar wat als je moeder, die in het buitenland woont, ernstig ziek wordt of erger, komt te overlijden. Dan wil je maar een ding, zo snel mogelijk daar zijn. Misschien nu wel meer dan ooit zijn we als volk ons bewust van de kosten die we zelf moeten betalen als je verzekeringen niet op/in orde zijn.

 

Onze oorsprong is onze voorsprong

Onze voorsprong in deze crisis is de oorsprong van ons bedrijf. Wij zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog gestart als dé verzekeraar voor het verzekeren van oorlogsschade. Dat de schade kwam, wisten we wel. Alleen niet wanneer. Deze crisis is anders maar de kans op schade misschien wel net zo groot en net zo zeker. Wij tekenen de lessen die we hebben geleerd op en veranderen onze kijk op verzekeren. Het “nieuwe” verzekeren is hier. De input van de klanten is groter dan ooit en een nieuwe crisis ligt altijd op de loer. Wen er maar vast aan. Wij zijn er voor mensen met ongewone verhalen die gewoon goed verzekerd willen zijn. Van een leven over de grens tot een bijzonder bezit: OOM verzekert het.

 

Dit artikel is gesponsord door www.oomverzekeringen.nl

Reisverzekeringen 


OOM Verzekeringen

8/11
Loading ...