Ambitieus talent waarschuwt elkaar:
‘Als je thuiswerkt ben je letterlijk onzichtbaar’


Thuiswerken is sinds het voorjaar van 2020 aan de orde van de dag in veel organisaties. Vooral jongeren vinden het vaak lastig om niet of maar beperkt naar kantoor te kunnen. Wat daar nog bij komt, is dat thuiswerken ervoor zorgt dat onzichtbaar is wat een werknemer uitvoert. Tijdens het rondetafelgesprek van AM met 10 talenten uit de AM top 25 verzekeringstalent kwam onder meer de vraag aan de orde wat de invloed is van thuiswerken op de carrière.

LEES VERDER Hoewel iedereen het praten over corona eigenlijk wel beu is, heeft de afgelopen anderhalf jaar toch een behoorlijke stempel gedrukt. Zeker voor jongeren die midden in de lockdown bij een bedrijf zijn begonnen. Joy Graus ging bijvoorbeeld als teamleider employee benefits aan de slag bij VLC & Partners en Sebastiaan Gorreê als specialist autoverzekeringen bij Paardekooper Private Insurance. Je moet harder werken om een organisatie goed te leren kennen, is de ervaring van hen en de andere talenten die deelnamen aan de ronde tafel van de AM top 25 verzekeringstalent.

Thuiswerken en talent_568

Klant moet zich herkennen in het product’

Nynke Gerards, als actuaris verbonden aan Nationale-Nederlanden, stelt dat ook wanneer iemand ergens al langer werkt, het goed is om te beseffen dat thuiswerkers letterlijk onzichtbaar zijn. “Als je jezelf niet laat zien, weet niemand dat je goede dingen aan het doen bent. Zeker als je jong bent moet je voor jezelf een podium creëren voor al het werk dat je doet.” Gerards deed dat voor zichzelf bijvoorbeeld toen ze projecten uitvoerde rond veranderende regelgeving. Met de presentatie die ze gaf aan haar eigen team, ging ze ook de boer op bij andere teams. “Je moet er proactiever mee bezig zijn.”

 

Estelle Bredius werkt voor Chubb in de constructierisico’s. Ze is om andere reden al bewuster bezig met haar zichtbaarheid. “Ik ben vrouw in de verzekeringswereld én actief in de bouwwereld. En ik heb ook een kleurtje. Vroeger was dat redelijk apart en dacht ik al snel: o jee, ik val op. Maar je kunt ook denken: ik val op en ik doe er wat mee. Ik probeer alles positief in te steken.”

Een podium voor jezelf creëren is voor Zakaria Razzouki, relatiemanager bij Dazure, geen issue. Het team van Dazure bestaat uit 28 man. “Bij ons val je altijd wel op.” Razzouki vond thuiswerken niet eenvoudig. “Ik werd gillend gek”, vervolgt Bram van Duijnhoven, teamleider bij Acura Assuradeuren. Hij en Razzouki hielden het thuis nog geen drie weken uit.

 

Volgens Razzouki is ook zeker niet iedereen gelukkig met de verdeling tussen kantoor en werk op afstand. “Ik ken een aantal organisaties waar thuiswerken de nieuwe norm wordt. Maar mensen willen ook gewoon naar kantoor. Ik denk dat daar echt nog wel personeel gaat vertrekken, puur omdat ze graag collega’s om zich heen hebben.”

 

Lees het volledige verslag van het rondetafelgesprek op Amweb.

Mensen willen
gewoon naar kantoor


Centraal Beheer

Thuiswerken en carrière

3/11
Loading ...