sponsored content

Lindenhaeghe: 

Vijf tips ’n tricks voor je PE-examen!

Het einde van de PE/Wft-periode nadert. Op 1 april 2022 start een nieuwe cyclus die zal duren tot 1 april 2025. Cijfers wijzen uit dat een groot deel van de adviseurs nog op examen moet vóór 1 april 2022. Kun jij wel wat hulp gebruiken? Lees dan snel verder.

Lees verder 
lindenhaege

 

In dit artikel geven we tips waarmee je gemakkelijk en snel je PE-examens kunt halen. Ook voor wie de punten al heeft, bevat dit artikel interessante informatie. Op 1 april begint er immers direct weer een nieuwe periode. Wie dan direct start heeft direct voordeel!

 

Wij helpen een handje

De laatste periode van de PE-cyclus is het altijd druk in de (examen)lokalen. Veel adviseurs stellen het halen van de PE-examens uit. Op 31 oktober was slechts 44,5% van de adviesbevoegdheden verlengd.* Dat levert een risico op: door de coronamaatregelen zijn er minder examenplekken beschikbaar en vol = vol! Om adviseurs die nog niet klaar zijn een handje te helpen, deelt Lindenhaeghe in dit artikel vijf tips waarmee jij snel en effectief richting je examen gaat.


Tip 1: Maak gebruik van de gratis Herexamenservice in 2021

De slagingskansen voor PE-examens liggen vrij hoog, gemiddeld rond de 75%. Maar wil je zeker van je zaak zijn? Zorg dan voor een goede voorbereiding. Kies voor een online studie of een klassikale examentraining. Boek je een opleiding + examen, dan kun je voor slechts € 20,- gebruikmaken van onze Herexamenservice.  Zo heb je niet één maar twee slagingskansen. Een fijne zekerheid.


Tip 2: Kies voor Slim leren

De adaptieve tool Slim leren is écht superslim! En het maakt je voorbereiding een stuk prettiger. Met Slim Leren kun je eindeloos oefenen: de vragen worden aangepast aan eerder gemaakte fouten en je kunt ook specifiek inzetten op bepaalde onderdelen. Slim leren is onderdeel van alle PE-opleidingen van Lindenhaeghe.


Tip 3: Examenhulp

Gebruik ook dit handige examenhulp-document. Daarin vind je bijvoorbeeld uitleg over het examen maar ook over de soorten vragen die je kunt verwachten. Hoe beter voorbereid, hoe meer vertrouwen. Je vindt in dit document ook een link naar verschillende gratis oefenvragen.


Tip 4: Onderschat de vragen op het examen niet

Er worden tegenwoordig vaker detailvragen gesteld dus zorg dat je je het studiemateriaal goed doorneemt. Iets ‘ongeveer’ weten is niet goed genoeg. Lindenhaeghe-trainer Anouk Hengeveld over de examenvragen: ‘De laatste tijd valt ons op dat er iets is veranderd in de manier van vragenstellen door het CDFD. Waar voorheen veel vragen in casusvorm voorkwamen, gerelateerd aan algemene en brede onderwerpen, zien we steeds vaker detailvragen voorbijkomen. Vrij specialistische vragen die je echt alleen maar kunt weten als je de stof bestudeerd hebt.’


Tip 5: Wees een Early Bird (bonustip)

Laten we eerlijk zijn, als je nu nog examen moet doen, ben je niet echt een Early Bird. Maar veel stof en een deel van de actualiteiten komt gewoon weer terug in een nieuwe cyclus. Dus ben jij dit jaar op examen geweest, of ga je nog, doe je voordeel met die wetenschap. Start in mei 2022 en maak gebruik van de kennis die je hebt meegenomen uit de vorige cyclus.

En tenslotte nog een advies van Priscilla van onze Supportafdeling: ‘Bij Lindenhaeghe hebben wel veel keus als het gaat om locaties waar je kunt training of examen kunt doen. De maatregelen van die locaties kunnen verschillen dus check goed wat de maatregelen zijn van jouw locatie. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. En blijf je liever thuis? Dan is onze virtual classroom-training een goed en veilig alternatief. Je volgt een klassikale training op afstand en boekt een losse examenplek.’


Heb je vragen over welke manier van voorbereiden bij jou past? Kijk dan hier en/of neem dan contact met Lindenhaeghe op!


Boek hier jouw PE-opleiding + examen + Herexamen


Dit artikel is gesponsord door Lindenhaeghe

 

*Bron: cdfdGuidewire


Lindenhaeghe

13/18
Loading ...