ADVERTORIAL

Regiepartijen_159

a.s.r. biedt oplossing:

Steenrijk, maar geldarm? Een passende oplossing voor senioren

Lees verder 

De tijd dat ‘pensioen’ synoniem is voor het ‘achter de geraniums zitten’, is al lang voorbij. De senioren van tegenwoordig zijn vitaal en willen genieten van het leven. Zij blijven daarbij graag in hun woning wonen. Maar voor die camper, die vakanties, een schenking aan de (klein)kinderen of het aanpassen van de woning, is geld nodig. Dit kapitaal is er vaak wel, maar zit ‘vast’ in de stenen. Dan is het verzilveren van de overwaarde een oplossing. Maar is dat wel voor iedereen weggelegd?

‘De gemiddelde waarde van de eigen woning bij 65-plussers is ruim €324.000 en de gemiddelde hypotheek is minder dan 2 ton. We merken een behoefte om deze overwaarde te cashen, maar de mogelijkheden zijn vaak onduidelijk’, aldus Alex van Scherpenzeel van de ANBO tijdens het webinar ‘Steenrijk, maar geldarm ‘ voor de AM:week. Alex ging in gesprek met Arjen Bijlsma, E.S.G.-manager van a.s.r. hypotheken en Paul Nijssen, commercieel manager van a.s.r. hypotheken over de senioren op de woningmarkt. In dit gesprek gaan zij in op de problematiek waar deze groep mee kampt en hoe kunnen zij geholpen kunnen worden.

 

'Aflossingsblij' 

Veel senioren hebben een aflossingsvrije hypotheek. De campagne ‘Aflossingsblij’ richt zich op de bewustwording dat de hypotheek op einddatum mogelijk moet worden afgelost. Als zij dit kapitaal niet hebben, betekent het dat zij het huis moeten verkopen of een nieuwe lening moeten aangaan. Maar dit laatste is niet altijd weggelegd voor senioren met alleen AOW of een klein aanvullend pensioen, merkt Alex. Soms is het mogelijk om een hypotheekaanvraag voor AOW’ers te toetsen op werkelijke lasten. Dat hangt af van de regels die de geldverstrekker hanteert en kan vaak alleen als zij verhuizen.

 

Wie juist in de woning wil blijven wonen, kan er nu ook voor kiezen om de hele lening over te sluiten naar de Levensrente hypotheek. Dit is een volledig aflossingvrije hypotheek exclusief voor AOW’ers. De aanvraag toetst a.s.r. standaard op werkelijke lasten. Hierdoor is er juist voor de groep met een klein pensioen of alleen AOW, zeker met de huidige rentetarieven, veel meer mogelijk. Zo kunnen zij niet alleen de hypotheek oversluiten, maar ook een deel van hun overwaarde verzilveren. Met de Levensrente hypotheek is dat mogelijk tot 50% van de woningwaarde.

 

Zekerheid

De Levensrente hypotheek biedt door zijn specifieke kenmerken veel zekerheid. De rente wordt levenslang vast gezet, zolang de klant in woning woont. Dat betekent nooit meer een rentewijziging en de zekerheid van vaste maandlasten. ‘Een ander kenmerk waarmee de Levensrente hypotheek zich onderscheidt van andere verzilverhypotheken, is dat wij de rente niet op de hypotheekschuld bijschrijven,’ legt Arjen Bijlsma uit. ‘Bij dergelijke opeet-constructies betaal je rente op rente. De schuld kan gedurende de looptijd flink oplopen.

 

Blijft er dan wel voldoende over als erfenis voor de kinderen? Of krijgen zij zelfs te maken met een restschuld? De Levensrente hypotheek is een aflossingsvrije lening, dus de maandlasten zijn laag en bestaan alleen uit rente die gewoon elke maand wordt betaalt. Omdat de klant niet meer kan lenen dan 50% van de woningwaarde, is dit een transparant product zonder nare verrassingen achteraf.’

A.S.R._108

Bekijk hier het  webinar ‘Steenrijk, maar geldarm’ terug op de Week van AM. 

 

Dit artikel is gesponsord door a.s.r. 

 


Social Market

a.s.r.

6/16
Loading ...